سرویسهای مخابراتی P2MP-MPLS-INTERANET-PRI سرویسهایی هستند که امکان برقراری از راه دور برا ی افراد و سازمان فراهم میکند. سرعت زیاد انتقال اطلاعات و هزینه کم از ویژگیهای سرویسهای مخابراتی P2MP-MPLS-INTERANET-PRI است.
سرویسهای مخابراتی P2MP-MPLS-INTERANET-PRI
در ادامه به معرفی هر یک از سرویسهای مخابراتی P2MP-MPLS-INTERANET-PRI خواهیم پرداخت.
سرویس P2PM:
ارتباط از یک نقطه به چند نقطه (P2PM) به شکل خاصی از ارتباط گفته میشود که انتقال پیام از یک نقطه به چندین نقطه در نقاط مختلف انجام میشود و سیگنالهای ارتباطی از چندین مسیر از یک مکان خاص به مکانهای مختلف انتقال مییابد. این نوع ارتباطات به علامتهای اختصاری PTMP یا PMP شناخته شده اند. در این نوع ارتباطات نیازی به خطوط تلفن وسیم نیست. در واقع انتقال اطلاعات به صورت بی سیم انجام میشود. برای استفاده از سرویس مخابراتی P2PM نیاز به یک سری لوازم و تجهیزات سمت دریافت کننده سرویس است:
- یک مودم دریافت کننده سرویس سازگار با تجهیزات که از سوی مخابرات اعلام میگررد
- · روتر متناسب با مودم دریافت کندده سرویس
سرویس MPLS (Multiprotocol Label Switching):
سرویس مخابراتی MPLS یکی دیگر از سرویسهای مخابراتی P2MP-MPLS-INTERANET-PRI است که برای انتقال بسته های شبکههای اینترنتی از طریق Label میباشد. به عنوان مثال انجام Routing که از طریق IP انجام میشود. این سرویس مخابراتی برای حل مشکل کند بودن Router در شبکههای بزرگ ایجاد شده اند؛ اما امروزه با توسعه Router و افزایش سرعت آن، کمتر به MPLS نیاز است. با استفاده از این سرویس مخابراتی میتوان شبکه یک شهر را به شبکه شهرهای دیگر متصل کرد. همچنین MPLS علاوه بر IP میتواند سایر پروتکلها را در دو سطح ATM و Ethernet منتقل کند. به عنوان مشترک سرویس MPLS تنها وسیله لازم برای استفاده از این سرویس Router سرویس دهنده (Provider Edge – PE) است. مبنای ساخت سرویس MPLS دو بخش است:
۱- بخش کنترلی که به آن CONTROL PLANE گفته می شود.
۲- بخش FORWARDING که معمولا به آن DATA PLANE گفته می شود که مرتبط به انتقال بستهها است.
سرویس INTRANET:سرویس مخابراتی INTRANET یک شبکه و سرویس ارتباطی است که تنها بهوسیله سرویسهای اینترانت داخلی ایران در دسترس است. با سرویس مخابراتی INTRANET ایران نمیتوان به اینترنت خارج از کشور متصل شد. تفاوت اینترانت INTRANET با اینترنت INTERNET در آن است که شرکتهای ارائه دهنده اینترنت INTERNET باید به سرویسهای شبکه مخابرات متصل شوند؛ اما در اینترانت INTRANET نیازی به این اتصال ندارد و ارتباط بدون واسطه انجام میشود و اطلاعات به طور مستقیم به IP مورد نظر ارسال میشود. IP یک بٌرد دارد که بٌرد آن در ایران 10.0.0.0 میباشد
سرویس مخابراتی PRI از سرویسهای مخابراتی P2MP-MPLS-INTERANET-PRI است که بین سازمان و ادارات بسیار استفاده میشود. علت اصلی محبوبیت این سرویس وجود شماره تلفنهای 4 یا 5 رقمی است. این شمارهها برای کسب و کارهای تلفنی مورد استفاده قرار میگیرند. نوع شماره گذاری سرویس مخابراتی PRI به دو صورت است: شماره گذاری یک طرفه و شماره گذاری دو طرفه. از شماره گذاری یک طرفه صرفاً برای تماس ورودی استفاده میشود؛ اما از شماره گذاری دو طرفه علاوه بر تماس ورودی، برای برقراری ارتباط با کارمندان هم استفاده میشود. شماره گذاری PRI در سرویس دو طرفه به دو شکل شکل 5*8 – 4*8 و در سرویس یک طرفه 4*4 و 5*5 میباشند. در این نوع شماره گذاریها شرکت مخابرات میتواند به شماره 4 یا 5 رقمی اختصاص یافته به شرکتها 3 یا 4 رقم اضافه کرده و در اختیار متقاضیان سرویس مخابراتی PRI قرار دهد. این شماره برای شرکتها و سازمانهایی مناسب است که شماره داخلی زیادی دارند. وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای این سرویس مخابراتی پرطرفدار یک سیستم تلفن سانترال است که از خطوط مخابراتی پشتیبانی کند؛ اما اگر از مرکز مخابرات بیشتر از 150 متر فاصله دارید باید دو عدد مودم HDSL برای برقراری ارتباط دو طرفه تهیه کنید. مودم اول در مخابرات و مودم دوم در سازمان یا شرکت دریافت کننده خدمات PRI نصب میشود. یکی از نکات اصلی این سرویس مخابراتی آن است که نمیتوان شمارهها را به شرکت یا سازمان دیگر انتقال فروش و تغبیر نام داد.ضمنا این نکته را هم باید یاد آور شد که از انتهایی سال 1394 سرویسهای جدید و به روز تر بنام های sip trunk سیپ ترانک وtel30 تل سی جایکزین سرویس pri در اکثر مخابرات استانها کشور گردیده است
در پایان باید یادآور شویم که افراد و سازمانها هنگام انتخاب یکی از سرویسهای مخابراتی P2MP-MPLS-INTERANET-PRIباید این موضوع را مورد بررسی قرار دهند که برای انتقال و حفظ اطلاعات به چه نوع خدماتی نیاز دارند و کدامیک از این سرویسها میتواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.