با گسترش فعالیت سازمانها و ادارات و افزایش رقابت بین آنها، استفاده از اینترنت و شبکههای کامپیوتری برای تسهیل فرآیندهای ارتباط و انتقال اطلاعات امری ضروری است. بهطور کلی خدمات شبکههای کامپیوتری در سازمانها و ادارات به دو دسته تقسیم میشوند: 1) خدمات شبکه PASSIVE 2) خدمات شبکه ACTIVE. در ادامه به خدمات شبکه PASSIVE خواهیم پرداخت. خدمات شبکه PASSIVE یا خدمات شبکه غیرفعال به تمام تجهیزاتی گفته میشود که زیر ساخت لازم برای ایجاد ارتباط و انتقال اطلاعات در یک شبکه کامپیوتری را فراهم میکند. این شبکه برای فعالیت خود نیازی به نیروی برق ندارد. همچنین کاربران عملاً نمیتوانند بر روی این نوع شبکهها فعالیتی انجام دهند و توانایی ایجاد تغییر بر روی آن را ندارند. در شبکههای PASSIVE از کابلهای مسی و فیبر نوری برای انتقال اطلاعات و دادهها استفاده میشود. سازمانها و ادارات برای راه اندازی این نوع شبکهها باید از تجهیزات استاندارد استفاده کنند. همچنین راه اندازی آن باید بهدرستی و طبق اصول خاصی انجام شود. اگر در خرید تجهیزات و راه اندازی شبکههای PASSIVE کوتاهی شود، سازمان متحمل هزینههای زیاد میشود و مشکلات فراوانی برای انتقال دادهها و اطلاعات به وجود میآید. راه اندازی اصولی و صحیح یک شبکه اهمیت زیادی در سرعت انتقال اطلاعات و پایداری آن دارد. برای راه اندازی اصولی خدمات شبکه PASSIVE باید سه مرحله اساسی طی شود:
- ابتدا باید نیازهای سختافزاری برای راه اندازی شبکه شناسایی شود.
- در مرحله بعد باید سختافزار ها نصب و راه اندازی شوند.
- در مرحله آخر باید نوع پروتکل انتقال اطلاعات و دادهها برای راه اندازی خدمات شبکه PASSIVE مشخص شود.
مراحل اجرای خدمات شبکه PASSIVE
برای راه اندازی خدمات شبکه PASSIVE باید یک سری مراحل بهدرستی طی شوند:
- در اولین مرحله اجرا باید افراد متخصص از محل اجرا بازدید کنند. متخصصین با بازدید از محل اجرا، علاوه بر کسب اطلاعات از ابعاد محل و میزان سخت افزار مورد نیاز، از خواستهها نیازهای مشتری هم آگاهی پیدا میکنند.
- در مرحله دوم متخصصین با استفاده از اطلاعات به دست آمده از محل اجرا و نیازهای مشتری، اقدام به طراحی شبکه میکنند. پس از تأیید طراحی، باید کابل کشی شبکه انجام شود. معمولاً دو نوع کابل کشی در خدمات شبکه PASSIVE وجود دارد: 1) کابل کشی داخلی 2) کابل کشی خارجی. لازم از کابلهای باکیفیت بالا برای افزایش دوام شبکه استفاده شود.
- در مرحله سوم باید تمام تجهیزات مرتبط با خدمات شبکه PASSIVE با دقت کامل و اصولی نصب شود.
- در مرحله آخر باید شبکه PASSIVE آزمایش شود تا از اتصال تمام کابلها و سالم بودن نودها اطمینان حاصل شود.
کابل کشی خدمات شبکه PASSIVE از مهمترین مراحل اجرا است؛ اما بسیاری از مدیران سازمانها، ادارات دولتی و غیر دولتی از اهمیت این موضوع اطلاع چندانی ندارند؛ بنابراین، به دنبال شیوههای نوین و تکنولوژیهای روز نیستند. در حالی که کابل کشی از مهمترین زیرساختهای راه اندازی شبکه است و سرعت و دوام شبکه به آن بستگی دارد. مدیرانی که به اهمیت اجرای کابل کشی واقف هستند اعتقاد دارند، تجهیزات این مرحله باید مرغوب باشند و اجرای آن باید توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود.
انواع خدمات شبکه PASSIVE
اجرای خدمات شبکه PASSIVE مجموعهای متنوع از خدمات است. مهمترین خدمات شبکه PASSIVE شامل:
- طراحی شبکه
- طراحی اتاق سرور
- بازسازی و بهبود زیرساختهای شبکههای قدیمی
- طراحی کابل کشی و ارائه گزارشهای مربوط به آن
- کابل کشی پنل تلفن و نصب خطوط تلفن سانترال
- کابل کشی لوازم صوتی تصویری مانند دوربینهای مدار بسته
- جا به جا کردن لوازم شبکه PASSIVE
- تغییر اتاق سرور
- راه اندازی اتاق سرور و نصب رکها
- نصب دوربینهای مدار بسته
- نصب حسگرها و هوشمند سازی شبکه برای کنترل و نظارت بر روی آن
- اجرای سیستم اعلام حریق در بخشهای مهم شبکه مانند اتاق سرور
- نصب سایر تجهیزات مانند روتر و سوئیچ
- نصب و راه اندازی پلاگین برق و UPS با محاسبه مصرف برق
- نصب جعبه برق همراه با استقرار استانداردها و تهیه برنامهها
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.